Det vart en mumsig pepparkakscheescake. Mäktig och god :o).
Kakdeg:
Ca 25 pepparkakor
75g smält smör
Fyllning:
800g philadelphiaost
2 1/2dl socker
2msk mjöl
2tsk vaniljsocker
1/2tsk salt
1tsk kanel
1tsk malen ingefära
1/2tsk malen kryddnejlika
4ägg
ca 10 pepparkakor
Glasyr:
100g philadelphiaost
1dl florsocker
Några pepparkakor
Gör så här:
1) Sätt ugnen på 175grader
2) Kör ca 25 pepparkakor och smöret i en matberedare. Tryck ut blandningen i botten på en bakform med löstagbar kant och kyl medan fyllningen görs.
2) Rör ihop ost och socker. Blanda i mjöl, vaniljsocker, salt och kryddorna och rör till en slät smet.
3) Tillsätt äggen, ett i taget, under omrörning.
4) Häll hälften av smeten i formen. Grädda i 15-20 minuter eller tills kakan har stelnat något.
5) Lägg försiktigt ut ca 10 pepparkakor och fyll å med resten av smeten. Grädda ytterligare 35-40 minuter i nedre delen av ugnen.
6) Låt kakan kallna helt och lossa den försiktigt ur formen med en kniv. Kakan är godast om den får stå i kylen över natten.
7) Blanda ihop ingredienserna till glasyren. Bred den över kakan. Dekorera med pepparkakor.
Kakdeg:
Ca 25 pepparkakor
75g smält smör
Fyllning:
800g philadelphiaost
2 1/2dl socker
2msk mjöl
2tsk vaniljsocker
1/2tsk salt
1tsk kanel
1tsk malen ingefära
1/2tsk malen kryddnejlika
4ägg
ca 10 pepparkakor
Glasyr:
100g philadelphiaost
1dl florsocker
Några pepparkakor
Gör så här:
1) Sätt ugnen på 175grader
2) Kör ca 25 pepparkakor och smöret i en matberedare. Tryck ut blandningen i botten på en bakform med löstagbar kant och kyl medan fyllningen görs.
2) Rör ihop ost och socker. Blanda i mjöl, vaniljsocker, salt och kryddorna och rör till en slät smet.
3) Tillsätt äggen, ett i taget, under omrörning.
4) Häll hälften av smeten i formen. Grädda i 15-20 minuter eller tills kakan har stelnat något.
5) Lägg försiktigt ut ca 10 pepparkakor och fyll å med resten av smeten. Grädda ytterligare 35-40 minuter i nedre delen av ugnen.
6) Låt kakan kallna helt och lossa den försiktigt ur formen med en kniv. Kakan är godast om den får stå i kylen över natten.
7) Blanda ihop ingredienserna till glasyren. Bred den över kakan. Dekorera med pepparkakor.
Vad god den ser ut och verkar vara! Får se om jag testar att göra en jag också... ;)
SvaraRadera