Många har frågat efter receptet på de lyxiga lussebullarna. Det vart suuppper goda!!
Ingredienser: 40st
75g jäst, (1,5pkt)
100g smör
4dl mjölk
1dl vispgrädde
1dl ljus sirap
0,5dl socker
250g lätt kesella
1,5g saffran
200g mandelmassa
17dl vetemjöl
0,5tsk salt
1tsk vaniljsocker
1tsk kardemumma
200g vit blockchoklad
1st ägg till pensling
Russin
Gör så här:
1) Finfördela jästen i en bunke. Smält smöret och blanda ner mjölk, grädde, sirap, socker och kesella. Värm till ca 37 grader. Häll blandningen över jästen och rör tills den löst sig.
2) Riv mandelmassan och blanda ner det i degvätskan. Tillsätt hälften av mjölet tillsammans med övriga kryddorna. Blanda väl och tillsätt sedan restrerande mjöl men spara 1dl till utbakning. Arbeta degen tills en blir blank och slät och släpper bunken. Låt degen jäsa 35 minuter.
3) Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta den väl. Hacka den vita chokladen i små bitar. Knåda in chokladen i degen. Dela den i lagom stora bitar och rulla ut till lussebullar. Lägg på plåt med bakplåtspapper. Tryck ner russin i varje lussebulle. Låt jäsa under bakduk ca 35 min.
4) Pensla bullarna med uppvispat ägg. Gräddda i 250 grader, mitt i ugnen ca 8 min. Låt svalna på galler under bakduk.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar