Idag har jag bakat dessa bröd:
4 stora kakor:
50g smör
1/2dl olivolja
4dl mjölk
1dl mörk sirap
2tsk salt
1 1/2msk brödkryddor
1pkt (12g) torrjäst
6dl rågsikt
1 kapsyl ättika
5-6dl vetemjöl
Gör så här:
1) Smält smöret i en kastrull och värm det med olivolja, mjölk, sirap, salt och brödkryddor till 45-50 grader.
2) Blanda torrjäst och rågsikt i en bunke och häll ner i degvätskan, tillsätt ättika och börja knåda.
3) Tillsätt lite vetemjöl i taget tills degen släpper kanterna.
4) Jäs i bunken under bakduk till dubbel storlek i ca. 1 timme.
5) Baka degen till fyra runda kakor på ett välmjölat bord och snitta ett kryss över dom.
6) Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper, nagga med gaffel.
7) Sätt ugnen på 200 grader.
8) Jäs under bakduk i cirka 30 minuter.
9) Grädda bröden i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar