Ilona och jag har bakat lite chokladskorpor idag.
25 skorpor:
1 ägg
1 1/2dl socker
3 1/2dl vetemjöl
1/2dl kakao
1tsk bakpulver
1/2tsk flingsalt
100g mörk choklad 70%
1/2dl olivolja
2msk kallt vatten
Gör så här:
1 ) Sätt ugnen på 150 grader.
2) Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
3) Blanda mjöl, kakao, bakpulver och flingsalt och vänd ner det i äggsmeten.
4) Hacka chokladen mycket grovt och rör ihop det med degen.
5) Tillsätt olivolja och vatten och arbeta ihop till en kladdig deg.
6) Forma degen till avlånga rullar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
7) Grädda längderna i cirka 25 minuter, ta ut dem och sänk värmen till 125 grader.
8) Skiva rullarna i cirka 1 cm tjocka skivor, lägg tillbaka dem på plåten och torka i mitten av ugnen i cirka 20 minuter.
25 skorpor:
1 ägg
1 1/2dl socker
3 1/2dl vetemjöl
1/2dl kakao
1tsk bakpulver
1/2tsk flingsalt
100g mörk choklad 70%
1/2dl olivolja
2msk kallt vatten
Gör så här:
1 ) Sätt ugnen på 150 grader.
2) Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
3) Blanda mjöl, kakao, bakpulver och flingsalt och vänd ner det i äggsmeten.
4) Hacka chokladen mycket grovt och rör ihop det med degen.
5) Tillsätt olivolja och vatten och arbeta ihop till en kladdig deg.
6) Forma degen till avlånga rullar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
7) Grädda längderna i cirka 25 minuter, ta ut dem och sänk värmen till 125 grader.
8) Skiva rullarna i cirka 1 cm tjocka skivor, lägg tillbaka dem på plåten och torka i mitten av ugnen i cirka 20 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar