Hittade detta recept i tidningen Hembakat och var tvungen att testa. En mycket god vinbärspaj. Jag gillar det syrliga från bären och söta från chokladen. Smakerna blir super goda :).
Pajdeg:
150g smör
3/4dl socker
3dl havregryn
2dl mjöl
Fyllning:
1 1/2dl vispgrädde
50g smör
1 1/2dl ljus sirap
1/2dl socker
200g ljus choklad
2dl röda vinbär
1) Ugnen på 200grader
Smält smöret i en kastrull. Tillsätt socker, havregryn, och mjöl. Rör ihop till en deg.
2) Tryck ut den i en pajform med löstagbar botten. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i 10-12min. Låt svalna.
3) Koka upp grädde, smör, sirap och socker. Koka på svag värme i ca 10-15min, smeten ska börja tjockna.
4) Dela chokladen och låt den smälta i kastrullen. Rör tills chokladen har smält och smeten är slät. Häll chokladsmeten i pajskalet och strö över röda vinbär. Låt pajen stelna i kylen, helst över natten.
Servera med vispad grädde/glass.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar