Livet med

Livet med Ilona, Zion & Wilda

tisdag 31 maj 2016

Stallet i värmen

Ridning idag för Ilona i värmen. Missade att skriva förra tisdagen  om hennes ridning. Men det var i alla fall hästbyte och dom fick välja häst. Och Ilona valde Oliver denna gång :).
 
Idag var det gång 2 med Oliver och det var ett lärorikt och hårt ridpass dom fick rida.
Träning på att fördela sig jämt på spåret. Man ska hitta sin egen ridväg. Vända över om man kommer för nära hästen framför. Och även kunna styra tempot med hästen. Kommer man för långt bak så måste man gasa på lite och skritta/trava fortare. Likaså om det går för fort att kunna bromsa och hålla avstånd från hästen framför. Mycket nyttig övning då man gärna rider efter varandra och går precis där hästen framför går. Ilona var duktig och vände över ridbanan några gånger för att hitta en ny plats på spåret.
 Dom fick även träna på att vända snett igenom från två håll. Det är en riktigt klurig övning på vilken sida man ska möta sina hästkompisar på i mitten :). Några gånger lyckades dom alla och ett par gånger tokigt. Men tycker dom kämpade på jättebra och svettigt vart det. Mycket travarbete idag och att tänka själv i sin ridning tog på krafterna. Ilona var supernöjd och tyckte det var riktigt skojigt :).
En liten travfilm fick jag med oxå när dom värme upp
 

Inga kommentarer: