Livet med

Livet med Ilona, Zion & Wilda

lördag 9 november 2013

Äventyrsritt

Idag har det varit stallet och hästar hela dagen lång. En perfekt lördag med andra ord :).
 
Henrik har hjälpt en kompis att flytta hela dagen, så mamma och pappa kom hit för att leka med Zion.
På förmiddagen åkte jag till stallet och red på Goliath. Det var markarbete med galoppbommar. Öka/minska galoppen. Älskar den övningen :). Är riktigt nöjd med Goliath. Lugn och fin galopp fick vi hela tiden med bra rytm. Lyckades få in 6 språng mellan bommarna. Skulle sen försöka mig på 7. Men vi kom med för stora galoppsteg. Så vi fick nöja oss med 5 och 6 språng.
 
Efter lunch var det dags för Ilonas stall, hon skulle rida äventyrsritten. Riktigt spännande!
Äventyret handlade om att dom elaka trollen hade tagit den magiska hästskon från trollmor. Med den magiska hästskon så kan dom dumma trollen ta över hela skogen. Vi måste rida ut till den mörka skogen för att hämta tillbaka hästskon och ge tillbaka den till trollmor. Med oss hade vi försteningspulver, turkotte och en glittrig sten. Bra att ha när vi träffar dom elaka trollen. Ilona ville klä ut sig till prinsessa för att rädda tillbaka hästskon :).
Ilona och Grymling är redo för att rida ut till mörka skogen
 Det fanns massa spindelnät vid ingången till mörka skogen
 Mörkt och läskigt och vi hörde ljud
 Nu ser vi dom elaka trollen.
 Där sitter dom och kokar ormsoppa inför deras trollfest i natt. Magiska hästskon hade dom oxå. Barnen frågade först om dom ville byta den glittriga stenen mot hästskon, men det vill dom inte. Sen testade vi turkotten, och då gick det att byta och vi fick den magiska hästskon tillbaka.
 Nästa problem var att vi behövde en nyckel för att komma till gläntan där trollmor var. Då fick vi slänga försteningspulvret på trollen och skynda oss hämta nyckeln och rida snabbt därifrån innan dom vaknade till igen. Här vart det super läskigt tyckte Ilona, hon smackade på Grymling och hade bråttom iväg och vart rädd att trollen skulle följa efter oss. Men vi hörde bara hur dom ropade och letade efter nyckeln när dom vaknade till liv :).
 Framme hos trollmor och vi kunde äntligen lämna den magiska hästskon till henne och hon kunde få sin skog tillbaka.
 När vi kom ut ur skogen hittade vi en skattkista. En present till alla barn från trollmor, som tack för hjälpen.
 Festis och godisorm fick alla barn. Mycket godare ormar än ormsoppan som dom elaka trollen vill bjuda på.
 Nöjda barn tillbaka till stallet igen. Ilona tyckte det var jätte roligt och spännande, lite för spännande tror jag till och med ;). Vi har nu suttit hela kvällen och pratat om troll :). Men det var riktigt bra ordnat och superlyckat. Ska ju vara roligt, läskigt och spännande när man rider äventyr :).
TACK mamma och pappa för hjälpen med Zion :).

Inga kommentarer: