Livet med

Livet med Ilona, Zion & Wilda

söndag 13 december 2015

Julmys

Igår vart det mycket hästar och stallet. En härlig lördag med andra ord :).
 
På förmiddagen var det ryttarmärket för Ilona. Skjutsade ut henne till stallet och sen åkte jag till mitt stall för att hoppa på fina Aigle.
Vi hoppade på böjd linje. Gick jättebra för oss. Förutom en gång när vi skulle hoppa det andra hindret i galopp. Vet inte riktigt vad han gjorde. Inte ens ridläraren visste vad han pysslade med. Vi var mycket stabila in och jag kände att jag hade full kontroll på Aigle. Men han tittade så mycket ner på bommen som låg på marken innan hindret vilket gjorde att han tappade galoppen och hans hopp över hindret vart jättekonstigt. Skulle gärna velat sett detta på film. Men över tog vi oss fast det var inte snygga stilpoäng på det hoppet :). Men i övrig så hoppade han super.
Efter hoppningen så åkte jag för att hämta Ilona. Har inga bilder från hennes ridning utan hon har bara berättat att hon red på Wise. Dom fick trava flera varv och ha galoppträning och det hade gått mycket bra :). Hon hade fått träna på att sadla själv. Sen lite teori där dom hade fått jobba med ett teorihäfte maxignägg. Så hon var nöjd med sin ridförmiddag :).
 
Efter stallet åkte vi hem för att käka lunch och vila oss några timmar. Innan vi åkte tillbaka till stallet för att ha julmys. Vi julpyntade stallet, julpysslade, åt tomtegröt och hade paketlek :).
 
Dom fick dra lapp om vilken häst dom skulle pynta till och det vart Felix. Ilonas nya favorithäst :).
 
Ilona, Felizia och en till tjej från Ilonas ridgrupp pyntade och donade till Felix. Fast även jag och Anna fick pynta. Vi fick hänga upp allt så det satt högt upp. Annars kommer Felix nå allt och det är väl en dröm för alla hästar att vara omringad av morötter, äpplen och knäckebröd :).
 Så här fint fick Felix
Ilona gjorde julpyssel där man fick skrubba rent en hästsko och sen dekorera den.
 Därefter var det paketlek och hinderbana.
Man vart indelade i lag och skulle ta sig igenom banan genom att hålla i ett snöre utan att släppa greppet.
 
 I mål fick man blunda och ta ett paket från säcken. (Alla hade ett paket med sig, och sen byter man med varandra)
In i värmen och öppna paket och äta tomtegröt
 Detta fick Ilona. En hästtidning med vännerbok och choklad.
 Det var en riktigt rolig och mysig kväll i stallet :). Blir spännande att komma till stallet nästa vecka för att titta på hur mycket som hänger kvar och vad hästarna har ätit upp :).

Inga kommentarer: