Bakade kantarellpaj igår. Den blev riktigt god :o).
Pajskal:
3 1/2 dl mjöl
125 g smör
ca 1-2msk vatten
1) Finfördela smöret i mjölet och arbeta ihop till en deg. Tillsätt vattnet, prova dig fram så att degen går ihop. Ställ i kylen i 20 minuter.
2) Platta ut degen i en pajform upp till kanten och nagga botten. Grädda i ca 15 min i 200 grader.
Fyllning:
Ca 700 g kantareller
2 gula lökar
1 vitlöksklyfta
300 g riven västerbottenost
3 ägg
1 dl mjölk
3 dl grädde
salt och peppar
1) Skala och finhacka löken och vitlöken. Stek dem i smör. Tillsätt svampen.
2) Lägg svampen och lökblandningen i det förgräddade pajskalet.
3) Strö över osten.
4) Blanda ägg, mjölk, grädde, salt och peppar och häll det över osten.
5) Grädda i ca 40 minuter i 200 grader.
Servera med en god sallad och bröd :o).
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar