Livet med

Livet med Ilona, Zion & Wilda

lördag 13 februari 2016

Teoriprov, hoppning och kompislek

Lördag idag och det betyder hästar och stallet för mig och Ilona :).
 
Jag hoppade på förmiddagen på superduper fina Aigle. Det gick kanoners. Han hade en sådan härlig energi och hoppade så fint. En underbar hoppning som rullade på perfekt. Två hinder på långsidan med 14 meter mellan. Ena hindret en oxer. Galopp mellan hindrena och efter hindrena skulle vi ta ner dom till trav för att trava över bommarna som låg på andra långsidan. Alltså träna på att rulla på jämnt tempo över hindrena och sen få kontroll på hästen efter hindrena och trava över bommarna.
 
För Ilona var det ryttarmärkekurs och nästa sista gången. Så idag fick dom skriva teoriprov på det som dom har lärt sig under kursen. Ilona fick 34 poäng och ett fint godkänt :). Så duktig och hon är så nöjd över sitt teoriprov :).
Nu är provet avklarat och nästa lördag är det sista testet och det är programridning.
Sen har hon sitt märke.
Efter provet tränade vi lite på programmet som hon ska rida upp. Hon kan det nu jättebra, bara träna lite extra på vart det ska vara skritt och trav sen kommer det gå hur bra som helst :).

 Efter stallet följde Felizia med oss hem som oxå går på kurs. Så det har varit full rulle här på lek. Fast egentligen har jag väl knappt sett dom. Märks att det är stora tjejer som roar sig och hittar på saker. Dom var bort till pulkabacken och åkte så dom var alldeles snöiga när dom kom hem :) Sen var dom ute i trädgården och lekte i lekstugan och även lek på rummet där dom har lyssnat på musik och spelat spel.
 En toppendag har vi haft. Nu håller vi på att förbereda för mellomys. Ska duka upp lite gott och sen blir det soffan resten av kvällen :).


Inga kommentarer: