Har länge velat prova baka biskvier, men har tyckt att det ser så svårt ut. Men igår testade jag och det var ju plätt lätt :).
Hittade detta recept hos Jennysmatblogg.
En frisk och härlig smak av citron om gör sig bra med vitchoklad. Vilket betyder FARLIGT GODA!!!
Det här behöver du till cirka 25 biskiver :
300 gram mandelmassa
1/2 dl socker
1 äggvita ( ett stort ägg eller två små )
1/2 dl socker
1 äggvita ( ett stort ägg eller två små )
Fyllning :
150 gram rumsvarmt smör
1 äggula
2 1/2 dl florsocker
1 halv citron skal + saft
1 msk vaniljsocker
150 gram rumsvarmt smör
1 äggula
2 1/2 dl florsocker
1 halv citron skal + saft
1 msk vaniljsocker
Topping : 200 gram vit choklad
Gör så här :Ställ ugnen på 175 grader Riv ner mandelmassan i en bunke och rör ihop till en smet/deg med äggvitan och socker. Spritsa eller klicka ut på en plåt och grädda i mitten på ugnen i cirka 10-18 minuter, de ska fortfarande vara lite sega i mitten.
Låt bottnarna svalna och rör ihop alla ingredienser till smördegen. Tänk på att smaka av smörkrämen så att du får den så sur/söt som du vill ha den. Bred ut ett toppigt eller runt lager på ”undersidan ” av biskvibotten.
Ställ svalt och smält under tiden chokladen.
Håll sedan i botten och doppa dem i chokladen, och ställ svalt så att chokladen stelnar.
Håll sedan i botten och doppa dem i chokladen, och ställ svalt så att chokladen stelnar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar