Livet med

Livet med Ilona, Zion & Wilda

måndag 17 mars 2014

Korvkottar

Hittade detta middagstips på Jennys matblogg. Passar perfekt till barnfamiljen :).
Korvkottar som man kan servera till mos eller pasta. Både Ilona och Zion gav maten tummen upp och åt massor. Riktigt gott tyckte även jag och Henrik. Detta måste vi göra flera gånger.
 
Det här behöver du för att laga dessa korvkottar: 
1/2 ring med falukorv
ströbröd
2  dl creme fraiche
2 1/2 dl grädde
1 -2 msk med chilisås
salt och peppar
1 låda med körsbärstomater
Serveras till potatismos eller makaroner
Gör dina korvkottar så härStäll ugnen på 225 grader. Dela den halva längden falukorv i cirka 5–6 stora delar. Skär ett rutmönster på ena sidan av varje korvbit.
Doppa varje rutmönster i ströbröd. Vispa ihop creme fraiche, grädde , chilisås i en skål , plus lite salt och peppar. Häll i en ugnssäker form, fördela ut körsbärstomaterna, och sedan korvarna med rutsidan uppåt.
Ställ in i ugnen i 20-25 minuter tills korven fått en lite knaprig ovansida.
Servera med mos eller makaroner och en god sallad.
 MUMS
På eftermiddagen idag ringde förskolan och sa att det var en hängig Ilona som inte har ätit någonting under dagen och klagar på ont i magen och halsen. Fick packa ihop och åka och hämta henne. Hon har varit mycket trött under kvällen och har mest suttit i soffan. Men hon var super hungrig och åt som sagt massa middag.
 
Efter middagen hade hon inte ont i magen längre, men säger att halsen gör ont. En djup hosta har även satt sig och hon låter grötig. Så mina misstankar är nu halsfluss igen. Det får bli VAB imorgon och så får vi åka in och kolla upp det. Eftersom hon åker till Teneriffa på söndag är bästa göra halsprov igen så hon hinner få medicin innan hon åker.

Inga kommentarer: