Livet med

Livet med Ilona, Zion & Wilda

lördag 15 mars 2014

Gympakalas

Idag var det kalasdags för Felizia som fyller 7år. Det var gympakalas i Storvreta skolans gympasal. Roliga aktiviteter, lekar och massa gofika :).
 Först en samling och leka en namnlek.
 Därefter en uppvärmingslek med att man ska dra av varandra svansen. Ilona vågade inte riktigt springa fram och dra av utan var mer försiktig :).
Sen var det dags för massa gott fika.
 Födelsedagsbarnet Felizia som fyller 7år
 Efter fikat var det lite fångarna på fortet lekar. Barnen vart indelade i grupper och fick göra olika banor på tid. Klarar dom banan så får dom en ledtråd.
 
Första banan var att gå skottkärra mellan koner.
 Andra banan var att kasta ärtpåsar och sen svänga sig över lianerna.
 Tredje och sista banan var det samarbete. Alla skulle hålla i ett rep och tillsammans ta sig igenom en kryptunnel, klättra på ribbstolarna och gå balansgång utan att släppa repet..
När alla ledtrådar var insamlade. (Dom klarade alla ledtrådar). Så fick dom gissa ut det rätta ordet för att komma in i skattkammaren. Ledtrådarna var ballonger, fika och presenter. Undra vad det kan bli för ord?
 
KALAS
 
I skattkammaren blev det en liten stafett. En och en ska man springa fram och ta EN ärtpåse, springa tillbaka och lägga den i sin rockring och sen är det den andras tur att springa och hämta en ärtpåse. Under tiden var det en bom som gick längre och längre ner. Till slut fick de krypa under för att komma åt ärtpåsarna innan bommen var helt nere och "tigrana" kom ut i skattkammaren.
 Laget hjälps åt att räkna hur många ärtpåsar som dom samlade in.
 Priset var ju det bästa. En godispåse :).
 Efter fångarna på fortet var det dags för mer fika. Smarrig kladdkaka satt fint i magen :).
 Och mer bus efter och frilek.
Det är en trött tjej som ligger helt avslagen här i soffan. Jätte roligt ordnat Anna och Robert och TACK Felizia för ett super roligt kalas :).

Inga kommentarer: