Livet med

Livet med Ilona, Zion & Wilda

söndag 19 juli 2015

Äntligen lite ridning

När Ilona fyllde år så fick hon i present av Felizia en ridlektion och få rida för Anna. Denna present gjorde vi idag :). Sist Ilona red var på ridlägret och det har blivit några veckor sen dess så hon tyckte det var jätteroligt att få sitta upp i sadeln igen. Dessutom lite nyttigt att underhålla ridningen ;).
 
Felizia red också och hästarna som skulle få gå var Wise och Ina. Jag visste ju redan då att Ilona kommer vilja ha Ina. Men eftersom Ina är en toppenhäst så är hon även en favorit hos Felizia. Vilket gjorde det lite jobbigt då båda ville ha henne. Men till slut efter en del diskussioner så löste tjejerna det med att rida halva lektionen på Wise/Ina och sen byta. Alla nöjda och glada ;).
 
Ilona började rida på Wise. Som var lite seg i början men sen fick bra fart i bena.
Anna gjorde bra övningar för tjejerna. Första gången som Ilona red serpentinbågar och sen galopp på ena långsidan.
 Efter dom hade gjort den övningen några gånger i båda varven så var det dags att byta häst. Ilona hoppade upp på Ina och Felizia på Wise.
 
Nu red dom en galoppövning på böjt spår och även med travbommar. Samt att rida bra ridvägar som upp i hörnen och rida på spåret. Något som Ilona alltid har haft svårt för och fuskar gärna. Nyttig övning för Ilona och på slutet fick hon till bra ridväg. Sen var det mycket flams och trams när dom red och skulle gapskratta mitt i övningen...men roligt hade dom och det är det viktigaste :).
 Ilona fixar Ina som ska ut i hagen igen
 Sen fick Ina bli lite snygg i luggen
 Och att ta bort hästbajs hör till stallivet :).
TACK Anna för en jätterolig ridlektion. Ilona var så nöjd efter och tyckte det var super. Sen så var det ju roligt att rida med Felizia som hon så gärna vill göra :).

Inga kommentarer: