Livet med

Livet med Ilona, Zion & Wilda

torsdag 1 oktober 2015

Utv-samtal, gympa och föräldramöte

Igår var det fullt upp, därav ingen blogg :).
 
Utvecklingssamtal först med Ilona var på schemat. Så nu kommer det ett skrytinlägg ;)
 
Allt går så bra för Ilona på skolan. Läraren tycker hon är otroligt vetgirig och hon tar alla uppgifter som hon får med glädje och entusiasm. Hon är mycket duktig i sin läsning. Lärarna har gjort läsdiagnoser på alla elever för att se vart i läsutvecklingen man ligger. Sen har man fått sin läsbok efter sin utveckling. Det finns bok 1 till och med 4. Varav 4:an är den mer utmanade läsboken. Och Ilona har fått bok 4 :). Är så stolt över hur duktig hon är. Även att skriva fungerar jättebra. Hennes mål som läraren ska hjälpa och stötta henne med är att börja skriva mera med små bokstäver. Hon väljer gärna stora bokstäver. Och eftersom hon är duktig i sin läsning så ska hon även själv kunna läsa instruktioner i sina böcker om vad uppgifterna handlar om utan att läraren ska berätta. Alltså bli lite mera självständig i sitt arbete :). Även matematik fungerar super. Hon bara spegelvänder ett par siffror så det påminner vi mer om.
 
Nästa vecka kommer ett nytt ämne på schemat och det är engelska och sen efter jul ska dom börja ha nordisk mytologi :). Och nästa vecka kommer hon få hem de första läxorna. En skriv- och en läsläxa . Hon längtar massor :).
Vår duktiga skoltjej. Hoppas bara att denna glädje till skola fortsätter så här :).
 
Efter utvecklingssamtal åkte vi på gympa med Zion. Tyvärr inga bilder då vi föräldrar inte får vara med inne i gympasalen utan får sitta i omklädningsrummet och vänta. Sista gången för terminen får vi titta på vad dom har lärt sig så massa bilder får komma då istället. Men Zion tycker det är jätteroligt i alla fall :).
 
Efter gympan var det bara att dundra hem och lämna barnen och sen gå till förskolan på föräldramöte.
 
Zion går i lejongruppen så jag tog ett par bilder på vad han har gjort för något.
Kolla in det här ursöta lejonet :).
 Även lite lejonmatematik
Jag var bara med en timme på Zions avdelning. Sen sprang jag över till Wildas avdelning där hon ska börja för att lyssna lite.
För tror det eller ej, nu är det klart att min lilla skruttis ska börja på ekorren. Samma avdelning som både Ilona och Zion har gått på :).
 
En hylla har hon dessutom fått oxå.
Men den 11 januari börjar hennes förskolekarriär, så det är ett litet tag kvar. Så nu ska det njutas dom sista månaderna :).

Inga kommentarer: