Livet med

Livet med Ilona, Zion & Wilda

torsdag 16 juli 2009

Frallor och marmelad!

Idag har jag rensat rabarberna ute. Av det blev det rabarbermarmelad med ingefära. Vart super gott. Sen bakade jag ostfrallor till. Så det får bli kvällens fika :o).


Rabarber -och ingefärsmarmelad
från Leila bakar:
2 burkar

Du behöver:
4 stora rabarberstjälkar
1 tumstor färsk ingefära
1/2 vaniljstång
Saft av 1 citron
1/2 dl vatten
1kg syltsocker

Gör så här:
1) Skölj, skala och skär rabarberna i små bitar, skiva ingefära tunt, dela och skrapa ur vaniljstången.
2) Blanda allt utom syltsocker i en tjockbottnad kastrull och låt koka utan lock i cirka 15 minuter.
3) Tillsätt syltsocker och rör om, koka utan lock ett par minuter och skumma av om det behövs.
4) Lyft ur den halva vaniljstången och låt marmeladen svalna något. Färga marmeladen med några droppar röd karamellfärg. Häll upp marmeladen i varma desinificerade och täta burkar.


Ostfrallor finns sen tidigare under recept på bloggen.