Livet med

Livet med Ilona, Zion & Wilda

torsdag 25 mars 2010

Förkylningsastma!

Nu så har vi fått det bekräftat Ilona har förkylningsastma. Allt gick jätte bra och Ilona var super duktig. Det var inga protester den här gången. Gick med på allt som skulle undersökas. Det vart inge pricktest som de sa att de skulle göra. Men de sa att hon kan vara känslig på pälsdjur och att vi i första hand ska behandla luftrören, då hon rosslar och hostar fortfarande. Hostan är inte så besvärande nu. Hon hostar om hon anstränger sig. Vi har nu fått mer medicin och hon ska nu behandlas i två månader med pulmicort morgon och kväll. Därefter kommer vi få en kallelse igen om två månader för att kolla andningen igen.

Med katterna så tycker läkare att vi ska vila vårt hus från katter. Ilona kan utveckla med tiden allergi. Hatar detta beslut men det lutar väl åt just nu att katterna ska få flytta till ett annat hem. Ilona måste må bra och hon kan inte gå runt och vara irriterad i andningen hela tiden. Vi får se när beslutet kommer att tas.

Ikväll blir det första dosen med pulmicort, då ska hon andas genom en mask. Vi får se hur det kommer att gå :o).

Nu ska jag dona lite här hemma. Ilona vart lite trött efter läkarbesöket så hon får slappa i soffan till en DVD.

Höres senare!

2 kommentarer:

Maigiz sa...

Förstår att det var ett jobbigt besked men som astmatiker/allergiker så är det rätt att låta katterna flytta. Fy vad hemskt, jag vet hur sorgligt det är att skiljas från älskade djur :(
Vår älskade Korax finns hos oss alltid.

Mamma sa...

Ja det är viktigt att lillan blir frisk.