Livet med

Livet med Ilona, Zion & Wilda

måndag 16 april 2012

Dunder!

Idag har vi varit i stallet och Ilona har fått rida i nybörjargrupp :o). Hon var så duktig och modig vår lilla ridtjej. Eftersom det var första gången så var det lite teori i början och ridläraren gick igenom lite "stallregler" och visade oss runt i stallet. Men Ilona har ju varit där några gånger innan och ridit så hon vet hur det ser ut och vart allt finns. Någon teori var hon inte intresserad av. Hon frågade hela tiden när hon skulle få rida :o). *Hihi* 

Men äntligen var det dags att få sin häst utdelad och börja göra i ordning inför ridning.
Ilona fick Dunder. En lite större häst än vad hon har ridit på tidigare. Men hon var nöjd och ivrig på att komma upp i sadeln.

Börjar med att borsta Dunder.
Dunder och Ilona är redo att gå ut till ridbanan
Överlycklig tjej
Eftersom det var mest teori idag så vart det c:a 15 min ridning på ridbanan. Ni skulle ha sett Ilonas min när det var dags att ställa sig på medellinjen igen och hoppa av. "Är det redan slut??" *Haha* Kvarten gick snabbt, men det är ju så när man ska gå i nybörjargrupp :o).
Men under lektionen så hann vi träna på att smacka igång hästen och dra i tyglarna och säga "proooo" när man ska stanna. Man fick oxå träna på att hålla i manen, som man kanske vill hålla i sen när man ska lära sig trava.

Nästa gång skulle det bli lite mera ridning. Ilona längtar redan till nästa gång :o).

Efter ridningen ville hon ge lite äpple till Dunder
 Självklart var hon tvungen att ge lite äpple till Nisse oxå :o).
 Ilona somnade som en stock nu på kvällen. Tar på krafterna att vara ryttare :o).

1 kommentar:

Anna Wahlström sa...

Tålamod Ilona, tålamod! :-) Kul med en lite större häst, Dunder har inte ens Felizia ridit på :-)

Har min tidiga dag på måndagar men dessvärre har vi APT nästa mån, veckan efter är det ju valborg och veckan efter det hoppas vi ju på bebis (har ju tippat 7 maj)!
Och så har ni ju ridningen på måndagar nu.
Kanske kan hitta en helgdag. Förresten är ni bjudna på kalas nästa söndag (har inte skrivit inbjudan än men det kommer) :-)

Kram!