Livet med

Livet med Ilona, Zion & Wilda

torsdag 21 juni 2012

BVC!

Hade tid för läkarbesök på BVC med Zion på förmiddagen idag. Kl. 9.30 skulle vi vara där. Men vi sov till kl.9, så det vara bara att hoppa i kläderna och sticka iväg :o).

Allt såg perfekt ut för vår fina lillkille. Han väger nu 5265gram och är 54,5cm lång.

Har ju glömt att berätta om Ilonas 4-års kontroll som vi var på förra veckan. Ilona var super duktig och klarade allt som hon skulle gör. Hon skulle räkna till 3, (vilket jag tycker var lite lite för en 4-åring). Berätta vilka färger hon såg på klossar, rita en gubbe. Ilona väger nu 15,1kg och är 98 cm lång.

Sen var det dags för synundersökningen. Dom rullade in en stor tavla med olika bokstäver i olika storlekar och sen en liten tavla som Ilona fick hålla i. Sköterskan pekade sen på en bokstav på tavlan och då skulle Ilona peka på samma bokstav på sin tavla. Men den näst sista raden var lite svårt för Ilona att se. Och då hade hon en lapp för ena ögat som en pirat. Enligt BVC så ska dom se den raden oxå. Så vi kommer att bli kallade till en barnoptiker i höst för att titta nogrannare på om Ilona har dålig syn. Men både jag och Henrik har inte märkt att hon ser dåligt, hon sitter en bra bit från TV när hon sitter i soffan...Men men...det är bra att kolla upp det, då både jag och Henrik har glasögon.

Så vi får se i höst om Ilona behöver glasögon :o).

1 kommentar:

Emma sa...

Dom bågarna var ju snygga...eehh.
Kan informera att OM det skulle bli glasögon så har Smarteyes gratis glasögon för barn upp till åtta års ålder om dom har ett recept från en ögonläkare. Ett tips bara. Glad midsommar/Kram