Har länge varit sugen på att testa göra pulled chicken. Jag hittade detta recept på Jennys Matblogg
Det här behöver du :
900 gram kycklingfile
2 1/2 – 3 dl barbequesås
Paprikapulver
1 gul lök
Olja
2 1/2 – 3 dl barbequesås
Paprikapulver
1 gul lök
Olja
Serveras med grönsaker i tortillabröd
Gör Pulled Chicken så här :Ställ ugnen på 130- 140 grader. Fräs kycklingen så att den får lite färg på ytan och lägg den i en ugnssäker gryta, ringla över lite olja, i med den klyftade löken.
Häll över barbequesåsen och ställ in i mitten av ugnen i gryta med lock , i cirka 21/2 timme (tills kycklingköttet inte längre är rosa) , kycklingen ska trilla isär när du sätter gafflen i den. Dela kycklingen och servera genast.
Galet gott
Häll över barbequesåsen och ställ in i mitten av ugnen i gryta med lock , i cirka 21/2 timme (tills kycklingköttet inte längre är rosa) , kycklingen ska trilla isär när du sätter gafflen i den. Dela kycklingen och servera genast.
Galet gott
Gjorde även denna smarriga vitlökssås som passade perfekt!! Även den från Jennys matblogg.
Det här behöver du :
5 dl creme fraiche
2 pressade vitlöksklyftor
1 msk chilisås
1 tsk salt
lite citronpeppar
ev. lite örtkrydda
2 pressade vitlöksklyftor
1 msk chilisås
1 tsk salt
lite citronpeppar
ev. lite örtkrydda
Gör så här :Rör ihop alla ingredienser och låt stå kallt några timmar innan servering.
Detta var grymt gott och det kommer att lagas mångar gånger till. Jag och Henrik åt kycklingen med sallad och vitlökssås i tortillabröd. Till barnen kokade jag ris som dom fick till kycklingen och salladen :).
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar