Livet med

Livet med Ilona, Zion & Wilda

fredag 21 november 2008

Focaccia med körsbärstomater och basilika

Bakade detta super goda bröd idag. Gott att ha som brytbröd till mat. (Från Leila bakar)
Recept: 2 bröd
25g jäst
3dl ljummet vatten
1/2dl olivolja
2msk honung
1msk flingsalt
7-8dl vetemjöl
7-8st körsbärstomter per bröd
Färsk basilika
Gör så här:
1) Smula jästen i en bunke och vispa ut den med vatten, olivolja, honung och flingsalt.
2) Tillsätt lite vetemjöl i taget, arbeta samman till en deg och knåda i c:a 5 min.
3) Jäs degen i bunken täckt med bakduk till dubbel storlek i c:a 45 min.
4) Sätt ugnen på 225 grader.
5) Häll upp degen på mjölet bakbord, dela i två bitar, knåda och forma till två bollar. Platta ut tills de är c:a 1 1/2 cm tjocka.
6) Jäs till dubbel storlek under bakduken på en oljad plåt med lite flingsalt i botten i c:a 30 min.
7) Sätt fingrarna i degen så att det formas en massa hål. Strö över tomaterna och basilikan och tryck ner dem i degen.
8) Ringla över riktligt med olivolja, strö över flingsalt.
9) Grädda bröden gyllene i mitten av ugnen i c:a 10 min

1 kommentar:

Anonym sa...

Gottgottigottgott!!