Livet med

Livet med Ilona, Zion & Wilda

lördag 12 december 2009

Pepparkakscheesecake!

Det vart en mumsig pepparkakscheescake. Mäktig och god :o).

Kakdeg:

Ca 25 pepparkakor
75g smält smör


Fyllning:
800g philadelphiaost
2 1/2dl socker
2msk mjöl
2tsk vaniljsocker
1/2tsk salt
1tsk kanel
1tsk malen ingefära
1/2tsk malen kryddnejlika
4ägg
ca 10 pepparkakor


Glasyr:
100g philadelphiaost
1dl florsocker
Några pepparkakor


Gör så här:

1) Sätt ugnen på 175grader
2) Kör ca 25 pepparkakor och smöret i en matberedare. Tryck ut blandningen i botten på en bakform med löstagbar kant och kyl medan fyllningen görs.
2) Rör ihop ost och socker. Blanda i mjöl, vaniljsocker, salt och kryddorna och rör till en slät smet.
3) Tillsätt äggen, ett i taget, under omrörning.
4) Häll hälften av smeten i formen. Grädda i 15-20 minuter eller tills kakan har stelnat något.
5) Lägg försiktigt ut ca 10 pepparkakor och fyll å med resten av smeten. Grädda ytterligare 35-40 minuter i nedre delen av ugnen.
6) Låt kakan kallna helt och lossa den försiktigt ur formen med en kniv. Kakan är godast om den får stå i kylen över natten.
7) Blanda ihop ingredienserna till glasyren. Bred den över kakan. Dekorera med pepparkakor.

1 kommentar:

Nilla sa...

Vad god den ser ut och verkar vara! Får se om jag testar att göra en jag också... ;)