Livet med

Livet med Ilona, Zion & Wilda

fredag 10 juni 2011

Riddagar!

Tänkte ge er dag för dagbeskrivning på hur vår ridning ser ut under veckan :o).

Geysir - Gullfoss

Söndag:
Transfer från Reykjavik via Thingvellir nationalpark till Fossnes gård där vi möter upp hästar och guider. Efter kort introduktion om islandshästarna börjar turen längs trivsamma ridvägar och utforskar den vackra landsbygden i Gnúpverjahreppur. Denna dag är en prefekt start till att lära känna din häst. Vi njuter av utsikten över djupgröna fjäll och dalar och den mäktiga glaciär älven Thjorsá. Koppla av i en varmvattenpool före en gedigen middag på gården.

Måndag:
Vi lämnar gården och rider iväg till det bördiga landet i närheten av samhället Hrunamannahreppur. Vi tar handhästar med oss för att byta hästar några gånger, som ger oss möjlighet att färdas i ett behagligt tempo. Vi tar oss över älven Stóra-Laxá och stannar för vår picknick lunch i Hrunamannaréttir, där fårfarmarna samlar sina får på hösten.

Tisdag:
Idag fortsätter vi vår ritt på ridvägar som är idealiska för tölt, till den gigantiska ravinen Brúarhlöo där man kan se det vita vattnet rinna genom underliga bergsformationer. På vår väg till det mäktiga vattenfallet Gullfoss rider vi längs älven Hvítá och följer den djupa ravinen tills vi är framme. Sedan fortsätter vi till Geysir området, där vi kommer att övernatta. Vi kommer att ha gott om tid till att utforska detta mycket intressanta område med sina otaliga många varma källor.

Onsdag:
Vår ridtur går uppåt genom dalen Haukadalur och fortsätter längs skogsbeklädda fjällsidor. Vrider över små bäckar och njuter av den rikliga vegetationen av vilda blomster som blommor över högsommaren. Medan vi rider mot höglandets hedmarker får vi uppleva den gradvisa förändringen i naturen när vi når allt högre upp. En enastående vacker utsikt mot inlandets fjäll och glaciärer breder ut sig framför oss på vår ritt över Haukadalsheioi.

Torsdag:
Vi lämnar vår kära hästar, säger adjö till personalen och kör tillbaka till reykjavik.

Inga kommentarer: