Livet med

Livet med Ilona, Zion & Wilda

lördag 3 juli 2010

Jordgubbs- och rabarberpaj!

Har bakat en mumsig paj till efterrätt.
Recept från Leila bakar
Jordgubbs- och rabarberpaj.
Smuldeg:
250g kallt smör
1 1/2dl råsocker
1 1/2dl kokosflingor
2 1/2dl vetemjöl
1 1/2dl havregryn
1) Tärna smöret i småbitar.
2) Nyp ihop det med råsocker, kokos och mjöl tills det blir en smulig deg.
3) Blanda försiktigt i havregryn utan att de går sönder.

Fyllning:
3 stora rabarber
6dl färska jordgubbar
1dl socker
2msk majsstärkelser
1) Sätt ugnen på 200 grader.
2) Skölj, skala och skiva rabarbern och dela jordgubbarna.
3) Blanda rabarbern och jordgubbarna med socker och majsstärkelsen.
4) Lägg frukten i botten av en smord ugnfast form, strö över smuldegen och hyvla över lite smör.
5) Grädda pajen gyllene i mitten av ugnen i c:a 25 minuter.

2 kommentarer:

Mamma sa...

Mmmm så gott det ser ut

Nilla sa...

Det ser sjukt gott ut!