Livet med

Livet med Ilona, Zion & Wilda

lördag 28 maj 2011

Ridbilder!

Har varit i stallet på förmiddagen och ridit Muskot. Gick såååå jäkla bra!! Vi red en rätt så svår dressyrbana idag där vi skulle träna på det små kontrollerna vi måste ha på hästarna. Att kunna justera ridningen under övningen om man säger så. Vet inte om jag kan beskriva övningen, men jag gör ett försök, hoppas ni hänger med :o).
Vi hade bommar runt hela fyrkantspåret (Mitten av både kortsidorna och två på långsidorna) + två i mitten av ridhuset, så man kan gå in på de två stora volterna.

Första övningen var att man skulle göra halt precis innan bommen på kortsidan. Från hörnet flytta skänkelvikning ut till bommens slut och sen tillbaka till spåret, blir en tvär flyttning. Öka fram till nästa bom. På kortsidan göra halt så man har bommen precis under hästens mage. Gå in på volterna och göra halt så man igen har bommen under hästens mage. Sen flytta hästen några steg åt sidan och då skulle man ha bommen under hästen hela tiden. Det var grymt svårt. Första gången började Muskot att rygga och ville inte alls. Men sen så gick det super. Han flyttade så fint och höll sig på linjen hela tiden. Vi avslutade med lite galopparbete över bommarna, där han gjorde super fina fattningar och gick så mjukt och avslappnat. Riktigt roliga övningar :o).

Jag har fått lite bilder från förra lördagens ridning :o). Så kul att se sig själv rida. Man gör så fina miner när man rider :o)

Jag och Muskot

Inga kommentarer: