Livet med

Livet med Ilona, Zion & Wilda

lördag 23 juli 2011

Knäckig rabarberpaj!

Vi bakade även denna goda rabarberpaj. Den är grymt god, ett måste om man vill baka :o).


Du behöver:

500g rabarber

150g smör

0,5dl sirap

1dl grädde

2dl mjöl

2,5dl havregryn

1tsk bakpulver

2dl socker


Gör så här:

1) Skär rabarber i småbitar, lägg dem i en ugnsform. Strö på lite socker.

2) Smält smöret, häll i sirap och grädde. Vispa ihop och dra av kastrullen.

3) Blanda mjöl, havregryn, bakpulver, socker.

4) Blanda detta med det i kastrullen, men kastrullen ska ej stå på plattan då.

5) Bred geggan över rabarberna, grädda i 25-30 min i 175 grader, tills ytan är lite knäckig.

GRYMT GOTT

1 kommentar:

Anna Wahlström sa...

Visst är den god! Den fick till och med beröm av Robert som inte är överförtjust i rabarber annars :-)