Vi bakade även denna goda rabarberpaj. Den är grymt god, ett måste om man vill baka :o).
Du behöver:
500g rabarber
150g smör
0,5dl sirap
1dl grädde
2dl mjöl
2,5dl havregryn
1tsk bakpulver
2dl socker
Gör så här:
1) Skär rabarber i småbitar, lägg dem i en ugnsform. Strö på lite socker.
2) Smält smöret, häll i sirap och grädde. Vispa ihop och dra av kastrullen.
3) Blanda mjöl, havregryn, bakpulver, socker.
4) Blanda detta med det i kastrullen, men kastrullen ska ej stå på plattan då.
5) Bred geggan över rabarberna, grädda i 25-30 min i 175 grader, tills ytan är lite knäckig.
GRYMT GOTT
1 kommentar:
Visst är den god! Den fick till och med beröm av Robert som inte är överförtjust i rabarber annars :-)
Skicka en kommentar